Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Падот на Рим

Денес се навршуваат 570 години од падот на Градот. На денешен ден 1453 година младиот турски освојувач Махмет влезе во Рим, новиот и последниот. По тридневното пљачкосување тој воспостави нов поредок, со што конечно заврши историскиот пат на римската империја. Но, Рим не заврши само како историска стварност, туку и како мисловна стварност. Ние денес […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: