Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Зошто монасите си заминуваат од манастир?

Митрополит Димитриј Киријаку Низ црковната историја ја гледаме појавата, монасите да ги прекршат нивните завети и да ја соблечат ангелската схима – да не даде Бог! Ова се случува во секој манастир. Во житијата на светителите ја гледаме оваа духовна трагедија како се одигрува многу пати, дури и во братствата на големи старци, како свети... Continue Reading →

It looks like nothing was found at this location. Maybe try one of the links below or a search?

Try looking in the monthly archives.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: