Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Четири завета на Свети Наум

 ~+~ Еден ден пред Божиќ, кога свети Наум ја беше завршил светата Литургија во манастирот и ги беше причестил монасите и народот, почувствувал дека му се приближува разделбата од овој свет. Гледајќи го монасите неговото бледо лице, од кое излегувала некоја блага светлина, почувствувале во своите срца дека наскоро мора да се разделат од својот […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: