Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Архиепископ Јован Максимович – Битолски, Шангајски и Санфранциски

Крајот на светот не значи уништување на светот, туку негово преобразување... Ќе се огласат Архангелските труби. Тие ќе одзвонуваат во душите и совеста! Сè тогаш ќе ѝ биде јасно на човечката совест... Тој оган ќе се запали во секој човек: Гледајќи го Крстот, едниот ќе се радува, а другиот ќе падне во очај. Така луѓето ќе бидат разделени за миг. Само внатрешната состојба на душата на човекот 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: