Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Отец Алексиј Умински: За сопружничките односи, системот на забрани, целомудрието и блудот

Ние многу сме се навикнале на зборовите дека Црквата е тело Христово и тие зборови понекогаш ги разбираме некако апстрактно, некако богословски оддалечено: небаре тоа не е вистинското тело Христово, ами некој образ, символ што треба да си го одгатнеме. Притоа, во апостолските посланија апостолот Павле совршено ја истакнува конкретната телесност: Црквата е плотта Христова. […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: