Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Сестра Васа: Живото предание и спасението во градот (2)

Втор и последен дел од излагањето Сега би сакала накратко да се задржам на она, што ги обединувало древните христијани и што денес нè обединува нас во вид на „традиција“, т.е. Предание. Очигледно е дека ние се собираме и го доживуваме своето заедништво во Евхаристијата. Сепак, навраќајќи се на катедралниот чин што претходно го споменав, […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: