Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ПРВИОТ ЧЕКОР ВО ИЗДЕГЛАВЈЕ

Од нашата Црковна историја На патот кон признавање и осамостојување на Македонската православна црква    ПРВИОТ ЧЕКОР ВО ИЗДЕГЛАВЈЕ На 21 октомври 1943 година  во штотуку ослободената Дебарца се одржа првиот собор на македонското православна свештенство на слободната територија   На намерникот што се упатил кон Охрид преку општина Дебарца, речиси и неможе да му […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: