Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Последните совети на нашиот игумен, блаженоупокоениот старец, архимандритот Георгиј Капсанис

  Беседите на блаженоупокоениот старец Георгиј Капсанис (1935-2014) од двата братски состаноци (синаксиси) на кои учествувал во светиот манастир Григоријат, од 02 февруари и од 11 февруари 2014 година, се објавени во годишникот на манастирот Григоријат, „Преподобниот Григориј“, бр. 39 од 2014 година. Преводот го објавуваме со благословот на новиот игумен на свештениот манастир Григоријат, […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: