Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Солунско „Тело Христово“, кратко

Тело Христово како што се пее во Богословскиот факултет во Солун. Стиховите се од Синајскиот канонар од 9ти век.Преземете од овде.
Целта на овој блог е споделување на црковни песнопенија, главно за потребите на словеногласните цркви.

Ве поттикнуваме да ги користите партитурите на богослужбите во светите храмови и надвор од нив за слава на Бога. Бидејќи тие се нечиј скапоцен труд, замолени сте да не ги злоупотребувате, или да ги објавувате во книги без дозвола на авторот или, полошо, да ги објавувате под туѓо име.

Кога споделувате, кажете кој се потрудил, за и тој што од вас ќе прими, исто како вас да каже едно „Господи, помилуј“ за авторот.

За секакви прашања, предлози или споделувања, пишете ми на мојот e-mail преку Google+ профилот.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: