Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Збирка на словенски псалтики

Оваа збирка е преземена од страницата Аналогион.гр, каде е поставена благодарение на г-дин Душан Радосављевић и неговите извори. Книгите се симнуваат со непосредна врска до изворот.- Илия Атанасов:  Страстна седмица и Пасхата, И. Атанасов, 1941Книга 1, Страстна седмица и ПасхатаКнига 2, Цветособрание от Вечернята, Утрената и Божествената ЛитургияПреземете во ПДФ од овде (48МБ)- Тодор Икономов  Песнопение, Т. Икономов, 1872Краток воскресник и ЦветособраниеПреземете во ПДФ од овде (28МБ)- Ангел Иванов Севлиевец  Ирмология, А. Иванов, 1875Опширни катавасии, кратки ирмоси, избрани псалми и полиелеиПреземете во ПДФ од овде (8МБ)- Жеко Павлов  Триод и Пентикостар, Ж. Павлов, 1907Преземете во ПДФ од овде (34МБ)- Петър Сарафов  Ръководство, П. Сарафов, 1912Опширен педагошки дел со историја, житие на свети Јован Кукузел, „Парахордний станъ“, вежби, избрани дела од Утрената, Литургијата и слаткогласни ирмоси.Преземете во ПДФ од овде (86МБ)- Манаси Поп Теодоров  Псалтикийна Литургия, М. Поп Теодоров, 1905Преземете во ПДФ од овде (12МБ)  Псалтикийни Треби, М. Поп Теодоров, 1911Преземете во ПДФ од овде (5,7МБ)  Псалтикиен Воскресник, М. Поп Теодоров, 1914Преземете во ПДФ од овде (9МБ)  Псалтикиен Минейник, М. Поп Теодоров, 1992 (фототипно издание)Преземете во ПДФ од овде (57МБ)  Псалтикиен Триод (и Пентикостар), М. Поп Теодоров, 1992 (фототипно издание)Преземете во ПДФ од овде (76МБ)  Псалтикийна Утреня, М. Поп Теодоров, 1992 (фототипно издание)Преземете во ПДФ од овде (40МБ)- Николай Триандафилов  Цветособрание на Литургията, Н. Триандафилов, 1847Преземете во ПДФ од овде (104МБ)  Цветособрание на Вечернята и Утренята, Н. Триандафилов, 1847Преземете во ПДФ од овде (5МБ)  Воскресник, Н. Триандафилов, 1847Преземете во ПДФ од овде (80МБ)
Оваа збирка е преземена од страницата Аналогион.гр, каде е поставена благодарение на г-дин Душан Радосављевић и неговите извори. Книгите се симнуваат со непосредна врска до изворот.

- Илия Атанасов:
  
Страстна седмица и Пасхата, И. Атанасов, 1941

Книга 1, Страстна седмица и Пасхата
Книга 2, Цветособрание от Вечернята, Утрената и Божествената Литургия
Преземете во ПДФ од овде (48МБ)

- Тодор Икономов
  
Песнопение, Т. Икономов, 1872
Краток воскресник и Цветособрание
Преземете во ПДФ од овде (28МБ)

- Ангел Иванов Севлиевец
  
Ирмология, А. Иванов, 1875
Опширни катавасии, кратки ирмоси, избрани псалми и полиелеи
Преземете во ПДФ од овде (8МБ)

- Жеко Павлов
  
Триод и Пентикостар, Ж. Павлов, 1907
Преземете во ПДФ од овде (34МБ)

- Петър Сарафов
  
Ръководство, П. Сарафов, 1912
Опширен педагошки дел со историја, житие на свети Јован Кукузел, „Парахордний станъ“, вежби, избрани дела од Утрената, Литургијата и слаткогласни ирмоси.
Преземете во ПДФ од овде (86МБ)

- Манаси Поп Теодоров
  
Псалтикийна Литургия, М. Поп Теодоров, 1905
Преземете во ПДФ од овде (12МБ)
  
Псалтикийни Треби, М. Поп Теодоров, 1911
Преземете во ПДФ од овде (5,7МБ)
  
Псалтикиен Воскресник, М. Поп Теодоров, 1914
Преземете во ПДФ од овде (9МБ)
  
Псалтикиен Минейник, М. Поп Теодоров, 1992 (фототипно издание)
Преземете во ПДФ од овде (57МБ)
  
Псалтикиен Триод (и Пентикостар), М. Поп Теодоров, 1992 (фототипно издание)
Преземете во ПДФ од овде (76МБ)
  
Псалтикийна Утреня, М. Поп Теодоров, 1992 (фототипно издание)
Преземете во ПДФ од овде (40МБ)

- Николай Триандафилов
  
Цветособрание на Литургията, Н. Триандафилов, 1847
Преземете во ПДФ од овде (104МБ)
  
Цветособрание на Вечернята и Утренята, Н. Триандафилов, 1847
Преземете во ПДФ од овде (5МБ)
  
Воскресник, Н. Триандафилов, 1847
Преземете во ПДФ од овде (80МБ)

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: