Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Молитва кон преп. Иларион, епископ Мегленски

O, утврдување на архиереите, Иларионе, слатко мое естество и име! Бидејќи имаш смелост пред Бога, погледни кон нас од висините, зашто сега, откако си се разрешил од огледалото и загатката, јасно ја гледаш Света Троица! Сочувај го нашето стадо неповредено од замките на противникот, огради нè со благодатта, што ти е дадена од Пастироначалникот- Спасителот […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: