Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Манастир на Majката Божја од Лесна – Нормандија

Манастирот Лесна во Провемонт, Франција оригинално е создаден пред речиси 100 год во чест на светата Икона на Мајката Божја од Лесна. Манастирот најпрво бил основан во Лесна, Белорусија. Оваа област пострадала духовно од насилство и присила луѓето да ја променат својата вера. И кога повторно попаднал под Руско владеење, било одлучено да се отвори […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: