Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

✣✤✣ За грижењето за душата ✣✤✣

Човекот во тело е сличен на запалена свеќа. Свеќата треба да изгори, а човекот да умре. Меѓутоа, душата е бесмртна и нашата грижа треба да биде поголема за душата отколку за телото: “Оти каква  полза е за човека, ако го придобие целиот свет, а на душата своја и напакости? Или каков откуп ќе даде човек […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: