Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

✣✤✣

За време на деновите на Великиот пост не се служат литургии освен Преждеосвештената литургија поради следната причина: Литургијата е победоносна химна на христијанството, а постот – време на плач и покајание. (Преподобен Никон Оптински) ✣✤✣ Прогонете го непријателот и искушувачките зли помисли со молитвата: “Господи, Иисусе Христе, Сине Божји, помилуј ме грешниот”. (Преподобен Нектариј Оптински) […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: