Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН

Владико Човекољупче, во Твојата светлина ќе ја видиме Светлината, зашто си воскреснал од мртвите, на родот чо – вечки даруваќи му спасение, за да те прославува сето соз – дание, Тебе – единствениот безгрешен: помилуј нè! (хвалитна стихира на Утрена во Вторник од Светлата седмица) На 30. 04. 2019 година, на Трет ден Пасха, во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, беа отслужени Свети Божествени Литургии, на кои верниот народ … Прочитај повеќе "ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН"

Мрежи

© 2023 – Информативна служба на Австралиско – сиднејска епархија Презентацијата е поставена со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско-кичевски и Aдминистратор Австралиско - сиднејски г. Тимотеј.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: