Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Размислувања за страдањата

РАЗМИСЛУВАЊА ЗА СТРАДАЊАТА Во животот не мора секогаш да се сретнуваме со симпатиите, почитта, добрата волја на другите. Честопати, напротив, треба да се види непријателство, понекогаш многу злобно, подготвено да ни предизвика секакви навреди и неволји. Треба да видиме како непријателството го разгневува секој човек, особено незаслуженото непријателство, каква огорченост предизвикува во нашите срца, каква […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: