Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Без редовна Причест – нема Православие

(Интервју со романскиот митрополит во Германија г. Серафим Жоанте) Единствен услов за причест е – да не живееме во смртни гревови, кои нѐ одделуваат од благодатта на Светиот Дух, кои нѐ одвојуваат од Христа и Црквата. Најтешки гревови се одрекувањето од Христа или неверието, убиството (како и абортусот), блудот, омразата, угнетувањето на ближните (кога не... Continue Reading →

It looks like nothing was found at this location. Maybe try one of the links below or a search?

Try looking in the monthly archives.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: