Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Православието во Андора

ПРАВОСЛАВИЕТО ВО АНДОРА Местоположба: Андора или Кнежество Андора (каталонски: Principat d‘Andorra,француски: Andorre, шпански: Principado de Andorra) е парламентарно кнежество во југозападна Европа. Малата држава, која што се наоѓа на источниот дел од Пиринеите, се граничи на север и на исток со Франција, а на запад и на југ со Шпанија.  Површина: Со вкупна површина од само 468 км², […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: