ВИДЕОТЕКА

Categories

207 videos
 • 01:00:03
  Док.Фильм "Земные следы Иисуса Христа"
  Posted by Сард  .  October 18, 2016
  Для христиан истинность евангельских событий не нуждается в доказательствах – это вопрос веры. И все же и христианам важно знать факты, подтверждающие или опровергающие евангельские рассказы. В фильме...
  1576 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 54:44
  Филм - Старац Гаврило Грузијски
  Posted by Сард  .  October 18, 2016
  Пратите наш рад и преко фејсбука: https://www.facebook.com/PravoslavniCentar Овај душекорисни документарни филм преноси поуке Грузијског исповедника Св. Старца Гаврила који је спознавши савремени ...
  1370 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 11:32
  Свети Николай Чудотворец (видео проповед)
  Posted by Сард  .  September 24, 2016
  Свети Николай Чудотворец (видео проповед)
  1398 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 10:52
  Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов
  Posted by Сард  .  September 24, 2016
  Проповед за празника на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов
  1293 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 06:41
  Рождество на Пресвета Богородица (видео проповед)
  Posted by Сард  .  September 24, 2016
  1815 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 05:18
  Петдесетница (видео проповед)
  Posted by Сард  .  September 24, 2016
  1569 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 49:27
  Старац Тадеј у манастиру Острог
  Posted by Сард  .  September 22, 2016
  Линк за књигу старца Тадеја "Духовне поуке српском народу": http://rapidshare.com/files/320977766/Otac-Tadej-Duhovne-Pouke-Srpskom-Narodu.rar Духовне поуке старца Тадеја, изречене у манастиру Ост...
  1850 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 26:00
  Силуан Атонски
  Posted by Сард  .  September 5, 2016
  (Преводот на македонски можете да го вклучите на CC) Старец Силуан е роден во 1866 година, со световно име Семјон Иванович Антонов, во набожно руско семејство во Тамбовската губернија. Уште кога бе...
  1443 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 15:00
  Старец Илиj Оптински (1) - За смислата на животот
  Posted by Сард  .  August 29, 2016
  За да се активира преводот на македонски јазик, треба да кликнете на првото копче од долниот десен агол од прозорецот на видеото, на кое пишува subtitles кога ќе го донесете глувчето врз него. http...
  1806 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 04:50
  ПРАВЕДНИКОТ ОД БАЈЛОВО
  Posted by Сард  .  August 29, 2016
  Поминувајќи покрај него, окото несвесно се запира на еден призор кој те пренесува надвор од времето и просторот, во еден поинаков свет, кој, за некои е несфатлив и неразумен, а за други мистичен и све...
  1563 views 0 likes 0 comments 0 favorites