ВИДЕОТЕКА

Categories

154 videos
 • 06:42
  Свето Богојавление
  Posted by Миле Миланоски  .  January 16, 2017
  Кога во Јордан се крштеваше Господи, се покажа Троично поклонение: оти, Родителскиот глас Те сведочеше Тебе, возљубен Син именувајќи Те, и Духот во вид на гулаб известуваше отврдување на зборовите. Те...
  1730 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 04:54
  Хвалите, глас 5 - Свети Јован Кукузел
  Posted by Сард  .  January 16, 2017
  Причасен: Хвалите, глас 5 Св. Јован Кукузел Пеат хоровите Св. Агатангел Битолски и св. Ахил Преспански 25.12.2016 г. Храм Пресвета Богородица, Битола
  1803 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 01:08
  Богородице Дево - Петтолебие (19.03.2016)
  Posted by Сард  .  December 24, 2016
  1593 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 01:28
  Господи помилуј, глас 5
  Posted by Сард  .  December 24, 2016
  Акатист во Петтата недела од Великиот Пост Храм Пресвета Богородица, Битола. 15.04.2016 г.
  1710 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 01:08
  Разбојникот Благоразумен
  Posted by Сард  .  December 24, 2016
  Светилен на Утрената на Велики Петок. Митрополит Преспанско-пелагониски г. Петар, соборен храм Св. Димитриј, Битола. 28.04.2016
  1396 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 02:04
  Святый Боже, 3 глас - Тулешков
  Posted by Сард  .  December 24, 2016
  27.05.2016 г., Недела на Самарјанката. Архиерејска Божествена Литургија по повод 70-от роденден и 35 годишниот јубилеј од Епископската хиротонија на Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар. Чин...
  1854 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 04:14
  Ангел Вопијаше, глас 5
  Posted by Сард  .  December 24, 2016
  Ангел вопияше - глас 5 Во исполнување на хоровите: Свети Ангел Битолски Свети Нектариј Битолски и Свети Ахил Преспански Соборен храм Свети Димитриј, Битола. 29.05.2016
  1979 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 02:30
  Достојно ест - Никола Златарски
  Posted by Сард  .  December 24, 2016
  Хор свети Ахил Преспански
  1675 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 03:50
  Пасхални песнопениа - Бигорски манастир св. Јован Крстител - 2003
  Posted by Сард  .  November 7, 2016
  Пасхални песнопенија - Бигорски манастир 2003
  2028 views 0 likes 0 comments 0 favorites
 • 07:20
  ДЕНЕС ВИСИ НА ДРВО - БИГОРСКИ МАНАСТИР ВЕЛИКИ ПЕТОК 2009
  Posted by Сард  .  October 15, 2016
  Денес виси на дрво антифон 15 од службата на СВЕТИТЕ И СПАСИТЕЛНИ СТРАДАЊА НА НАШИОТ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС - преведено (нотирано ) на современ македонски јазик од ПАНАЈОТИС СОМАЛИС - Protopsalt pri hra...
  1599 views 0 likes 0 comments 0 favorites