ВИДЕОТЕКА

Оддели - Видеозбирка

За Моето име
0
Category:
Posted by Сард  .  July 20, 2016
0 favorites
1,273 views
0 likes
0 comments
За филмот: Историја за едно малечко девојче и нејзиното тешко детство. Кога на патот на повреденото детеце се појавува отец Александар, стариот селски свештеник, започнува нова историја – историја на доверба и љубов.


Година: 2005
Жанр: Краткометражен филм
Режисер: Марија Можар
Во улогите: Марија Корнеева, Владимир Егоров, Елена Ваљушина, Александра Назарова, Данила Расомахин, Павел Расомахин, Саша Матјукова, Анатолиј Шчербаков.

Место: Русија
Времетрање: 00:27:45
Јазик: Руски
Превод: Македонски.

Дополнително: Семинарска работа на студентка на режисерскиот факултет Марија Можар. Магистерска на Е. И. Ташков и А. В. Сурин. Дипломска работа на студентот на факултетот за оператори, Виталиј Ершов. Магистерска на Л. И. Калашников и А. Г. Рибин. Филмот добил награди за најдобар филм, најдобро сценарион, најдобра операторска работа на 25 меѓународен фестивал во ВГИК, наградата „Бронзен Витез“ на 14 меѓународен фестивал „Златен Витез“, диплома за најдобра премиера на Првиот руски Сретенски православен филмски фестивал „Средба“.
Филмот е издаден во DVD формат во 2008 година.