ВИДЕОТЕКА

Оддели - Видеозбирка

Еднаш, 20 години подоцна
0
Category:
Posted by Сард  .  July 19, 2016
0 favorites
1,609 views
0 likes
0 comments
(Со МК/ENG превод)
Матурантите, од едно од Московските училиште се собриаат на дваесет-годишнина од матурата. Секого го прашуваат две прашања: Што направивте, и што уште очекувате во животот? Меѓу познатите архитекти, музичари, астрономи, началници, е и една мајка.
Сите издвојуваат по една значајна работа во животот, а нашата хероина не може да издвои ниту една - зашто сите и се многу важни.
Неверојатна приказна полна со љубов, светлина, едноставност и сила. Низ секојдневните ситници во животот, и детскиот џагор, режисерот на овој филм ни напомнува за најважната работа во животот, која многу лесно се заборава - да се изгради здраво семејство.

Режисер: Јуриј Егоров, 1981