ВИДЕОТЕКА

Оддели - Видеозбирка

Низата на Фибоначи: Матрица на Вселената
0
Category:
Posted by Сард  .  July 23, 2016
0 favorites
1,458 views
0 likes
0 comments
1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34. . . Aко внимателно се погледнат, овие броеви чинат модел. Секој нареден број е збир од претходните два.
Овие броеви се познати како низата на Фибоначи. Таа е како некаков код, кој може да се најде насекаде во природата.