ВИДЕОТЕКА

Оддели - Видеозбирка

Падот на Византија
0
0 favorites
1,742 views
0 likes
0 comments
Документарен филм. Со титлови и синхронизација на македонски. Крстонoсните походи; унијата; исихастичките спорови (св. Григориј Палама и неговите противници); падот на Константинопол во 1453 г.; Црквата под турско владеење. Филмот е снимен во Истанбул.
https://www.youtube.com/watch?v=d_dTcFFJHtI